تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

ارزش غذایی بامیه

ارزش غذایی بامیه 

  

                                                                          

بامیه سرشار از اسید فولیک، ویتامین هایA وC است. همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروهB ، منیزیوم ، پتاسیم و فیبر غذایی می باشد.  

ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:  

ü ۲۵کیلوکالری انرژی دارد؛ پس کم کالری است.

ü۲ گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.

ü۴۶0واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.

ü۱۳۰میلی گرم ویتامینC دارد.

ü۵۰ میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.

ü۲۵۶میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.   

اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:

1.   فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند؛ بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

2.  موسیلاژ(یک نوع فیبر)  موجود در بامیه به کلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا کاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.

3.  فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دایورتیکولیت را بشدت کاهش می دهد.

4.  معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم توصیه می شود که امکان دارد دیواره روده را حساس کند. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم کرده و خروج مدفوع را آسان می سازد.

5. اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند. ویتامینC نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود.

6.  برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.